Nyheter

2014-09-19

MSB har lanserat en film med titeln ”Om krisen kommer”. Du kan se den här.

Filmen visar hur en familj i en lägenhet drabbas av ett långt elavbrott. Filmen beskriver vad som är viktigt att tänka på, vad som är bra att ha hemma och vad du själv kan göra om du hamnar i samma situation.

 

2014-08-21

Civilförsvarsförbundet genomför en kampanj i hela landet på uppdrag av MSB. Information ska ges till ett stort antal medborgare.
Det finns tre målgrupper för utbildningsinsatsen:

• Föräldrar eller andra anhöriga till barn i förskolan och skolan
• Unga som ska eller nyligen har flyttat hemifrån
• 65+ som bor hemma utan stöd från samhället.

Vill du ha ett kostnadsfritt informationtillfälle på ca 60 minuter till din förening, ditt jobb, skolklass etc. så kontakta oss här.

Civilkampanj 72 timmar

 

 

 

 

 

 

 

2014-08-10

FRG i Västra Götaland genomför en FRG-dag den 20 september. Tiden i det flesta fall mellan 11.00 och 14.00. Temat kommer att vara 72 timmar och information kommer att ges hur vi som medborgare klarar oss utan stöd under de första 72 timmarna under en kris. Vi kommer publicera på vilka orter och var du kan träffa FRG.

2013-09-20

Att september officiellt är ”National Preparedness Month” i USA har nog de flesta missat här i Sverige. Det är ju fantastiskt bra att man från officiellt håll uppmärksammar vikten av en egen hemberedskap, något över 85 procent av alla svenska hushåll saknar. Jag hoppas därför att vi nästa år i alla fall kan skapa EN DAG där vi nationellt uppmärksammar vikten av denna kunskap.

Läs mer om USA här:

Kommentarer är stängda