Krislåda

Genom att öka mängden av det du normalt har hemma får du en bra grund att stå på. Extra konserver, större lager av hygienartiklar och mediciner, några filtar, fler ljus och batterier, brandskydd och andra produkter som du anser dig behöva för dina grundbehov. Vissa saker som behövs i krisen kanske du dock inte använder i din normala vardag. Friluftskök, vevdriven radio, vattendunkar, tvättservetter och liknande. Att förvara dessa på ett ställe i en så kallad krislåda är ett bra sätt att få överblick över vad man har eller saknar. Det kan vara en särskild hylla, låda eller annat förvaringsutrymme som är särskilt dedikerat till krisberedskap.

Krislådan är också den plats där du kan förvara listor med viktiga telefonnummer, planer för vad ni skall göra, kartor över din region och annan dokumentation som du tror att du kommer behöva i en samhällsstörning. Det kan vara bra att förvara de saker i krislådan som du planerar ta med dig ifall du lämnar hemmet i en särskild påse i krislådan för snabbare hantering.

Exakt vad denna kommer att innehålla beror på dina förberedelser med grundbehoven. Därför kommer troligen ingen krislåda se likadan ut. Det skrivs på flera olika sidor på Internet om just krislåda. Om du vill få mer tips om hur en krislåda kan se ut och vad du bör ha i den så gör en google-sökning på just ordet ‘krislåda’.

Kommentarer är stängda